Zarządzanie procesami według norm ISO serii 9000 - Rogala, Piotr (Process Management According to ISO 9000 Series Standards, 2011)
W artykule zostały poddane analizie wymagania i wytyczne dotyczące zarządzania procesowego zawarte w normach ISO 9000, ISO 9001 oraz ISO 9004. W zakończeniu opracowania przedstawiono możliwości zastosowania w praktyce rozwiązań prezentowanych w normach ISO serii 9000. Ponadto autor wykazał, że wprowadzając zarządzanie procesami w organizacji, nie należy ograniczać się do wykorzystania tylko normy ISO 9001, lecz należy uwzględnić pozostałe standardy z serii ISO 9000
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 405-412