Zastosowanie modelu europejskiej fundacji zarządzania jakością w ocenie dojrzałości procesowej przedsiębiorstw - Brajer-Marczak, Renata (Implementation of European Foundation for Quality Management Model in the Process Maturity Valuation in Enterprises, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie możliwości zastosowania modelu EFQM w ocenie dojrzałości procesowej przedsiębiorstw. Orientacja na jakość poprzez konieczność ciągłego doskonalenia procesów wymusza dojrzałość procesową przedsiębiorstw. W pracy uwaga została skupiona na przedstawieniu relacji pomiędzy założeniami i kryteriami modelu EFQM a zagadnieniami oceny wzrostu dojrzałości procesowej przedsiębiorstw
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 425-433