Renacjonalizacja polskiej polityki rolnej - możliwość czy konieczność - Kokoszka, Katarzyna (Renationalisation of Polish Agriculture Policy - Possibility or Necessity, 2011)
Artykuł prezentuje przegląd możliwych scenariuszy rozwoju polityki wobec rolnictwa i terenów wiejskich w Polsce. Dyskusja nad tą kwestią może się wpisywać w coraz częściej podnoszoną możliwość przejęcia części funkcji, a co za tym idzie, ciężaru finansowego utrzymania polityki rolnej przez poszczególne kraje członkowskie Unii Europejskiej w ramach rozwiązań krajowych, czyli może być przedmiotem renacjonalizacji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 166, s. 291-299