Budżet zadaniowy jako instrument pomiaru dokonań w jednostkach samorządu terytorialnego - Filipiak, Beata (Budgeting as an instrument for measuring achievements in units of local government, 2011)
Artykuł prezentuje potrzebę, znaczenie i metodykę pomiaru dokonań na podstawie budżetowania zadaniowego w jednostkach samorządu terytorialnego. Autor wskazuje na rolę budżetu zadaniowego w pomiarze dokonań. Zaprezentowano również metody pomiaru dokonań w jednostkach samorządu terytorialnego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 160-168