Pomiar i ocena działalności promocyjnej - Targowicz, Marta (Measuring and evaluation promotion activity, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie problemu pomiaru i oceny działalności promocyjnej z wykorzystaniem analizy wskaźnikowej. W opracowaniu zaproponowano trzy grupy wskaźników opartych na nakładach, efektach ekonomicznych oraz łączących nakłady i rezultaty działalności promocyjnej. W dalszej części określono podstawowe problemy związane z pomiarem działalności wpływającym na jej ocenę opartą na wskaźnikach, a wynikające ze specyfiki działalności promocyjnej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 532-542