Wycena kapitału intelektualnego metodą Calculated Intangible Value (CIV) dla wybranych przedsiębiorstw polskiego sektora telekomunikacyjnego w latach 2006–2010 - Wasilewska, Małgorzata (Valuation of the intellectual capital of selected Polish telecommunications companies in 2006-2010 by the Calculated Intangible Value (CIV) method, 2011)
Artykuł prezentuje wyniki badań wyceny kapitału intelektualnego metodą Calculated Intangible Value (CIV) dla wybranych przedsiębiorstw polskiego sektora telekomunikacyjnego w latach 2006–2010. Dokonano w nim szczegółowej charakterystyki metody Calculated Intangible Value (CIV). Po opisaniu metodologii przeprowadzonych obliczeń zaprezentowane zostały wartości kapitału intelektualnego oraz „premii intelektualnej” dla wybranych przedsiębiorstw branży telekomunikacyjnej, m.in. Telekomunikacji Polskiej SA, Netii SA, Hawe SA
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 554-563