Propozycja konstrukcji przyszłego polskiego standardu wyceny biznesowej - Szymański, Piotr (Proposition of Polish Business Valuation Standards, 2010)
Artykuł prezentuje propozycję polskiego standardu wyceny biznesowej opartą na analizie ośmiu standardów wyceny biznesowej oraz praktycznych doświadczeniach autora. Propozycja konstrukcji standardu jest jedynie punktem wyjścia do szerszej dyskusji wśród środowiska naukowego oraz praktyków wyceny nad stworzeniem przyszłego polskiego standardu wyceny biznesowej. Słowa kluczowe: wycena, własność, zysk, teorie wartości i ceny, historyczne transakcje sprzedaży
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 144, s. 523-534