Zastosowanie zmiennego pulsacyjnego pola magnetycznego niskich częstotliwości w rehabilitacji ścięgien u koni - Brzozowska Malina (The application of pulsed low frequency magnetic field for the rehabilitation of tendons in equines, 2019)
Celem pracy było określenie wpływu zmiennego pola magnetycznego niskich częstotliwości na rehabilitację ścięgien zginaczy palców kończyn piersiowych u koni.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: ścięgna; konie; pole magnetyczne; magnetoterapia; rehabilitacja