Determinanty i kierunki rozwoju rachunkowości rolniczej - Prymon, Krzysztof (Determinants and directions of agricultural accounting development, 2019)
Celem teoriopoznawczym rozprawy była identyfikacja podejść do rachunkowości rolniczejw różnych krajach świata w świetle podstawowych funkcji rachunkowości oraz określenieuwarunkowań wdrażania rachunkowości w polskich gospodarstwach rolnych, a także ocenaaktualnego systemu ewidencji rachunkowej w rolnictwie.
Monografie CCXXV
Keywords: rachunkowość rolnicza; międzynarodowe standardy sprawozdawczości finansowej; opodatkowanie rolnictwa; ekonomika rolnictwa