Zależność pomiędzy morfologią ciałka żółtego a jego czynnością endokrynną, wybranymi wskaźnikami reprodukcyjnymi oraz efektywnością transferu zarodków u krów - Jaśkowski Bartłomiej (Relationship between morphology of the corpus luteum and its endocrine function, selected reproductive indicators and the efficiency of embryo transfer in cows, 2020)
Celem pracy było określenie ewentualnej zależności pomiędzy stwierdzaną formą CL a aktywnością tego gruczołu w odniesieniu do jego czynności endokrynnej, osiąganych przez krowy wartości wskaźników reprodukcyjnych oraz skuteczności transferu zarodków.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: ciałko żółte; jamiste ciałko żółte; lite ciałko żółte; progesteron; transfer zarodków