Title:
Otrzymywanie oksymów flawonoidów i ich wybrane właściwości biologiczne
Title in english:
Obtaining of flavonoid oximes and their selected biological properties
Creator:
Contributor:
Subject and Keywords:
flawonoidy ; oksymy ; właściwości przeciwnowotworowe ; właściwości przeciwmikrobiologiczne
Description:
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Abstrakt:
Celem niniejszej pracy było otrzymanie flawonoidów chmielu oraz biblioteki 4'-fenylochalkonów, które następnie poddano przekształceniu polegającemu na wymianie grupy karbonylowej na oksymową, w celu pozyskania związków o większej aktywności biologicznej. Wyjściowe związki, jak i ich oksymowe pochodne, poddano badaniom aktywności przeciw- drobnoustrojowej, przeciwnowotworowej oraz przeciwutleniającej.
Publisher:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Place of publication:
Date:
Resource Type:
Format:
Language:
Relation:
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Rights:
Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)
Access Rights:
Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
Rights Owner:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu