Title:

Właściwości skrobi ziemniaczanej poddanej modyfikacji hydrotermicznej i acetylacji

Title in english:

Properties of potato starch improved by hydrothermal modification and acetylation

Creator:

Wilczak, Aleksandra

Contributor:

Zięba, Tomasz. Promotor

Subject and Keywords:

skrobia ziemniaczana ; retrogradacja ; hartowanie ; acetylacja

Description:

W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej

Abstrakt:

Celem pracy było określenie wpływu acetylacji skrobi poddanej hydrotermicznej modyfikacji na jej właściwości.

Publisher:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2019

Resource Type:

rozprawa doktorska

Format:

application/pdf

Language:

pol

Relation:

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Rights Owner:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Location:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu