Struktura obiektu
Tytuł:

Normowanie kosztów robocizny w jednostce przetwórstwa mleczarskiego

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Unit Labor Costing Standardization in the Diary Processing Unit

Autor:

Maszczak, Teresa

Temat i słowa kluczowe:

przetwórstwo mleczarskie ; normowanie ; koszt ; produkcja

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 335-344

Abstrakt:

W artykule zaprezentowano problemy dotyczące normowania kosztów robocizny w jednostce przetwórstwa mleczarskiego. Przedstawiono ogólną charakterystykę procesu normowania pracy. Zarysowano organizacyjne i produkcyjne uwarunkowania funkcjonowania jednostki, gdyż determinują one strukturę miejsc powstawania kosztów, które stanowią przedmiot normowania kosztów robocizny.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Systemy zarządzania kosztami i dokonaniami ; Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: