Struktura obiektu
Tytuł:

Rachunek kosztów w przedsiębiorstwach gospodarki żywnościowej

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

The Count of Costs in Food Economy Businesses

Autor:

Wyszkowska, Zofia

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1085, s. 391-398

Abstrakt:

In this article the information about running the count of costs in farm businesses are presented. 41 businesses were analyzed. The data showed different methods of running the count of costs used in farm businesses, bakeries and dairies. In all busineses there are used different kinds of counts of costs which are not modern and not perfect and they need to be improved. The way they function nowadays can not satisfy the managements of businesses.(original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1085 ; Rachunkowość a controlling

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: