Struktura obiektu
Tytuł:

Ekonometryczna analiza preferencji konsumpcyjnych artykułów żywnościowych według wykształcenia głowy gospodarstwa domowego

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Econometric Analysis of Consumption Preferences for Food Products According to Education of Head of Household

Autor:

Kurzawa, Izabela ; Wysocki, Feliks

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Taksonomia (14); 2007; nr 1169, s. 569-577

Abstrakt:

The main goal of that paper was econometric analysis of consumption preferences for food products according to education of head of household. The analysis was based on the GUS micro - economic data concerning individual Polish household budgets. The consumption econometric model was used as a tool in this study. It resulted from the research that consumption preferences for food products were differentiated between household according to education of head of household. Households of persons with lower level of education have preferred basic food products to supplement food of diet.

Data wydania:

2007

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2007; nr 1169 ; Taksonomia 14

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: