Znaczenie gorzkich aktywnych biologicznie związków żywności w prewencji chorób
Tytuł publikacji grupowej:Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies
Tytuł odmienny:The importance of bitter bioactive components in the prevention of disease
Autor:Bodakowska-Boczniewicz, Joanna ; Garncarek, Zbigniew
Temat i słowa kluczowe:gorzki smak ; związki fenolowe ; limonoidy ; glukozynolany ; usuwanie goryczy ; bitter taste ; phenolic compounds ; limonoids ; glucosinolates ; bitterness removing
Opis:International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1), s. 9-24
Abstrakt: Wydawca:Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Miejsce wydania: Data wydania: Typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Język: Powiązania:International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1)
Prawa:Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy
Prawa dostępu:Dla wszystkich zgodnie z licencją
Licencja:CC BY-NC-ND 3.0 PL
Lokalizacja oryginału: