Object structure
Title:

Ocena informacji przekazywanych konsumentom na temat obecności alergenów

Group publication title:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies

Title in english:

Evaluation of information passed on consumers on the presence of alergens

Creator:

Derewiaka, Dorota ; Sobieraj, Emilia ; Drużyńska, Beata ; Kowalska, Jolanta ; Wołosiak, Rafał ; Ciecierska, Marta ; Majewska, Ewa

Subject and Keywords:

alergeny żywności ; znakowanie żywności ; rozporządzenie 1169/2011 ; food allergens ; food labelling ; Regulation no. 11669/2011

Description:

International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1), s. 36-47

Abstrakt:

Alergeny występujące w produktach spożywczych są jednym z zagrożeń, na które producent żywności musi zwrócić szczególną uwagę. Celem badania była analiza informacji przekazywanych konsumentom na temat występowania alergenów w wybranych produktach spożywczych, zarówno w przypadku żywności opakowanej i nieopakowanej dostępnej w lokalach gastronomicznych głównie na terenie Grójca i okolic

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2016

Resource Type:

artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

doi:10.15611/ijfsb.2016.1.03

Language:

pol

Relation:

International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1)

Rights:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Access Rights:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

License:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Citation

Citation style: