Obiekt

Tytuł: Innovation and efficiency of food industry firms in Poland by regions

Tytuł odmienny:

Innowacyjność i efektywność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w ujęciu regionalnym

Autor:

Zakrzewska, Aneta ; Chojnacki, Piotr

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2020; vol. 64, nr 7, s. 142-153

Abstrakt:

This paper was an attempt at assessing the innovation activity and efficiency of expenditure on innovation activity in food industry firms in Poland by regions and to identify the advantages of food industry firms from specific voivodeships in terms of their innovation activity and efficiency. Expenditure on and effects of the innovation activity in food industry firms in the respective voivodeships of Poland in 2016-2018 were analysed. As regards innovation, the most active units were those in the Mazowieckie and Małopolskie voivodeships. A strong propensity towards innovation and high efficiency were also noted in such firms in the Warmińsko-Mazurskie and Dolnośląskie voivodeships. The highest efficiency in the expenditure on innovation activity characterised the food industry in the Lubuskie and Opole voivodeships. Despite their strong propensity to innovate, the food industry firms in the Lublin and Mazowieckie voivodeships showed low efficiency, while those in the Łódź voivodeship performed the worst

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2019

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/pn.2020.7.11 ; oai:dbc.wroc.pl:81194

Język:

eng

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2020; vol. 64, nr 7

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-SA 4.0

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

20 paź 2020

Liczba wyświetleń treści obiektu:

152

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/147925

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji