Obiekt

Tytuł: Ocena finansowa restrukturyzacji przedmiotowej przedsiębiorstw

Autor:

Słoński, Tomasz

Współtwórca:

Pluta, Wiesław. Promotor ; Haus, Ber. Recenzent ; Skoczylas, Wanda. Recenzent

Opis:

Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2001, s. ; Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.

Abstrakt:

W pracy został zaprezentowany sposób sporządzania planu restrukturyzacyjnego przedsiębiorstwa. Plan restrukturyzacyjny jest oceniany przy wykorzystaniu koncepcji zarządzania wartością firmy. Plan restrukturyzacji będący realizcją planu strategicznego jest wyceniany pod kątem jego wpływu na podstawowe parametry finansowe tzw. nośniki wartości. W pracy został przedstawiony przykład empiryczny, w którym zastosowano omówione powyżej koncepcje.

Wydawca:

Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2001

Typ zasobu:

rozprawa doktorska

Identyfikator zasobu:

Sygnatura: DR 921 ; oai:dbc.wroc.pl:112800

Język:

pol

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Właściciel praw:

Własność autora

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego (projekt nr SONB/SP/463197/2020)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

17 sty 2022

Data dodania obiektu:

21 lis 2021

Liczba wyświetleń treści obiektu:

32

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/153872

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji