Obiekt

Tytuł: Rachunek kosztów pośrednich w instytutach badawczych i jego doskonalenie

Tytuł odmienny:

Indirect Cost Accounting and Its Improvement at R&D Units

Autor:

Nóżka, Agnieszka

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 435-442

Abstrakt:

Artykuł poświęcony jest teoretycznym i praktycznym aspektom rachunku kosztów pośrednich. Obszar ten jest trudnym, a zarazem ważnym zagadnieniem rachunku kosztów, warunkującym w dużym stopniu jakość otrzymywanej informacji o kosztach. Zaprezentowane w artykule wnioski z przeprowadzonych badań empirycznych w wybranych instytutach badawczych województwa lubelskiego posłużyły do wskazania kierunków udoskonaleń w analizowanym obszarze. Są one niezbędne dla poprawy funkcji informacyjnej rachunku kosztów ze względu na rosnące znaczenie kosztów pośrednich w strukturze kosztów JBR.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:121309

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123 ; Rachunkowość a controlling

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

10 maj 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

60

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/159587

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji