Obiekt

Tytuł: Praktyczne aspekty analizy kosztów projektu metodą wartości uzyskanej

Tytuł odmienny:

Practical Aspects of Earned Value Method in the Project's Costs Analysis

Autor:

Wieczorek, Dariusz

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 272-279

Abstrakt:

Podano definicję projektu oraz omówiono założenia metody wartości uzyskanej (earned value). Scharakteryzowano analizę wskaźnikową w metodzie earned value, która może pomóc w określeniu prognozy kosztów projektu. Dodatkowo autor przedstawił przykładową analizę fragmentu projektu, która dotyczy analizy kosztów metodą wartości dodanej. Autor zauważa, że metoda earned value "nie gwarantuje powodzenia wszystkich projektów, ale stwarza warunki do zwiększenia skuteczności zarządzania projektami.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:123495

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9 (1209) ; Współczesne problemy analizy ekonomicznej przedsiębiorstwa

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

24 wrz 2023

Data dodania obiektu:

20 sie 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

24

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/161781

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji