Obiekt

Tytuł: Struś - nowe źródło mięsa drobiowego. Właściwości technologiczne i wyroby z mięsa

Tytuł odmienny:

Ostrich- the New Source of Poultry Meat. Functional Traits and Value Added Ostrich Products

Autor:

Haraf, Gabriela

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 30, s. 24-33

Abstrakt:

The paper is a review on processing quality of ostrich meat and characteristics of value added ostrich products. Ostrich meat is characterized by high pH and water holding capacity and can be used as a processing meat. It is used for production among others emulsion - type meat products, hams and salami sausages. From the review it is known that value added ostrich products can compete successfully with similar types of products derived from other meat species. Furthermore, the chemical composition of ostrich meat (low fat and cholesterol content as well as high protein, iron and polyunsaturated fatty acids content) make, the ostrich products favourable from the nutritional point of view. More and more consumers have a concern for their diet from a health aspect, so the food industry should provide a wide range of healthy products, including the ostrich products, in response to this need. (original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:124103

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 30 ; Technologia, vol. 13

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

24 wrz 2023

Data dodania obiektu:

24 wrz 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

19

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/162411

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji