Obiekt

Tytuł: Presentation of Learning Content as an e-MINDMAP and Putting Together More Learning Styles, to Improve the e-learning Adoption

Tytuł odmienny:

Prezentacja zawartości nauczania w e-MINDMAP z wykorzystaniem stylow w celu wzbogacenia nauczania na odległość

Autor:

Schreurs, Jeanne ; Moreau, Rachel ; Roox, Dirk ; Stegmans, Marten

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1064, s. 236-46

Abstrakt:

E-leaming to dziedzina, ktora cały czas ewoluuje. Tradycyjny sposob tworzenia jednostek dydaktycznych nie jest procesem efektywnym. Jedną z istotnych cech e-leamingu jest idea tworzenia komponentow treści i ich wielokrotnego wykorzystania. Artykuł zawiera nowe elementy tworzenia i zarządzania materiałem edukacyjnym za pomocą środowiska e-MINDMAP. Jest to koncepcja, ktora pozwala na generowanie, szybkie rozwijanie i prezentowanie jednostek dydaktycznych na potrzeby zdalnego nauczania.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:129653

Język:

eng

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1064 ; Pozyskiwanie wiedzy i zarządzanie wiedzą

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

29 gru 2024

Data dodania obiektu:

29 gru 2024

Liczba wyświetleń treści obiektu:

3

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/168196

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji