Obiekt

Tytuł: Uwarunkowania konkurencyjności produktów regionalnych w ofercie artykułów spożywczych

Tytuł odmienny:

The Conditions of Regional Products Competitiveness in the Offer of Food Products

Autor:

Jąder, Karolina

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 1, s. 341-347

Abstrakt:

The aim of this paper is to describe the conditions of the regional products competitiveness in the offer of the selected food products groups. The food products market of Wielkopolska - the intentionally selected region - is the object of this research. The competitiveness of the regional products from Wielkopolska in comparison to the food products from the other regions of Poland are analyzed. The outcomes of the consumers surveys are the base of this comparison. The surveys were made among the citizens of Poznan - the largest city in the Wielkopolska. The conditions and possibility of increasing the sale of the regional products in the analyzed region are analyzed.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:135758

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 1 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

22 maj 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

12

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/174472

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji