Obiekt

Tytuł: Możliwości rozwojowe przemysłu spożywczego w województwie warmińsko-mazurskim

Autor:

Menart, Łukasz ; Juchniewicz, Małgorzata

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2008; nr 1192, s. 274-280

Abstrakt:

The main aim of this article was to estimate potential and development prospects of food industry in Warmia and Mazury. To estimate those features, location quotient and shift-share analysis were used. Variables analyzed in the paper were number of enterprises, value of sold production, and employment in province's food industry in comparison with whole country. Research results showed that food manufacturing has weak prospects of development. It needs careful analysis of reasons for decrease of food industry's potential in warmińsko-mazurskie voivodship. (original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:138238

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2008; nr 1192 ; Agrobiznes a zrównoważony rozwój obszarów wiejskich

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

17 wrz 2025

Data dodania obiektu:

23 lip 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

16

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/176995

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji