Obiekt

Tytuł: Fuzje i przejęcia w gospodarce światowej w 2005 r.

Autor:

Adamczyk, Marzena ; Piasecka-Głuszak, Agnieszka

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ekonomia i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze (16); 2008; nr 1193, s. 11-20

Abstrakt:

Processes taking place in the world economy, increasing globalization, competition on international markets, countries changing their economic policy, liberalization of economies, easy and fast flow of capital - these are just some of the factors that indicate the reason for choosing M&A as one of the possible forms of internationalization. This article's objective is to present ideas related to mergers of the companies, mergers and acquisitions (M&A) in the world economy in 2005, processes in particular, characteristic features of M&A worth over 1 million $ in 2005, as well as to present the biggest M&A. (original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:140134

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2008; nr 1193 ; Ekonomia i Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze, 16

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

17 wrz 2025

Data dodania obiektu:

17 wrz 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

12

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/178979

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji