Obiekt

Tytuł: Efekty kształcenia jako podstawa projektowania programu studiów na kierunku Informatyka ekonomiczna

Tytuł odmienny:

Learning outcomes as the base for program of studies design at the business informatics field of study

Autor:

Jelonek, Dorota ; Łukasik-Makowska, Barbara

Opis:

Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 274-299

Abstrakt:

Dynamiczny rozwój technologii informacyjno-komunikacyjnych (ICT) wykorzystywanych w szeroko rozumianym biznesie i w zarządzaniu ujawnił brak na rynku pracy wysoko wykwalifikowanych pracowników, którzy posiadają wiedzę i umiejętności, jak wykorzystać ICT w tych obszarach. Propozycja nowego kierunku studiów Informatyka ekonomiczna może wypełnić tę lukę. Celem artykułu jest przedstawienie projektu efektów kształcenia na kierunku Informatyka ekonomiczna. W obowiązującym modelu Krajowych Ram Kwalifikacji zdefiniowanie efektów kształcenia jest podstawą do opracowania programu kształcenia na kierunku. W artykule omówiono istotę KRK, zasady definiowania efektów kształcenia, podstawy projektowania programu kształcenia oraz możliwość wykorzystania narzędzi ICT (system PSSOR) do weryfikacji planu i programu studiów za pomocą efektów kierunkowych

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2014

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/ie.2014.2.23 ; oai:dbc.wroc.pl:27065

Język:

pol

Powiązania:

Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32)

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

16 paź 2019

Data dodania obiektu:

27 kwi 2015

Liczba wyświetleń treści obiektu:

589

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/29947

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji