Obiekt

Tytuł: An analysis of competitiveness of the EU countries using the dependent mixture model

Autor:

Genge, Ewa

Opis:

Argumenta Oeconomica, 2017, Nr 2 (39), s. 111-128

Abstrakt:

As European Union countries are facing particularly difficult economic management decisions with challenging political and social ramifications, we try to find groups of countries which face a similar challenge of improving their competitiveness indicators. We focus on the dependent mixture model which additionally allows us to investigate the dynamic pattern of the competitiveness index and pillars organized into three sub-indices time series. This methodology will provide an opportunity to investigate which countries feature a similar level of competitiveness stability (are able to sustain their level of competitiveness) and which have similar regime-switching propensities. These results may contribute to the current policy discussion on measures for achieving the sustainable competitiveness of the European Union economies, EU strategy and reform programmes in separate member states

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2017

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/aoe.2017.2.05 ; oai:dbc.wroc.pl:38706

Język:

eng

Powiązania:

Argumenta Oeconomica, 2017, Nr 2 (39)

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Tytuł publikacji grupowej:

Argumenta Oeconomica

Format:

application/pdf

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2019-11-14

Data dodania obiektu:

2017-12-11

Liczba wyświetleń treści obiektu:

34

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

32

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/43057

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji