Struktura obiektu
Tytuł:

Change in food perception change – from traditional to functional food

Tytuł publikacji grupowej:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies

Tytuł odmienny:

Engineering Sciences And Technologies

Autor:

Harasym, Joanna ; Bogacz-Radomska, Ludmiła

Temat i słowa kluczowe:

traditional food ; functional food ; food industry development ; tradycyjna żywność ; funkcjonalna żywność ; rozwój przemysłu spożywczego

Opis:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 4 (23), s. 40-57

Abstrakt:

In a changing world, the concept of food also is also undergoing numerous changes. Along with the progress of civilization, the expansion of knowledge, the industrial revolution and the novel processing and preservation techniques, the role of food in Western societies has taken on a whole new meaning. Currently, the global market for functional foods is valued at 34 billion euro, which means that for a long time yet in Western civilization the prospective earnings will shape the consumer habits. It is widely recognized that the consumption of functional foods is a remedy for the overwhelming number of cases of civilization diseases that are directly related to lifestyle. The aim of this study was to discuss changes in the methods of food processing and the impact of public awareness of the health effects of processed foods on the characteristics of food products

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/nit.2016.4.03

Język:

eng

Powiązania:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 4 (23)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: