Obiekt

Tytuł: Warunki telekomunikacyjne czynnikiem koniecznym do rozwoju społeczeństwa informacyjnego

Tytuł odmienny:

Conditions of telecommunications as a factor for development of information society

Autor:

Budziewicz-Guźlecka, Agnieszka

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1134, s. 155-166

Abstrakt:

The article presents Polish telecommunication market. The liberalization of Polish telecommunication market is simultaneously premised which hastens its integration. Positive effects of this process can be obtained by the analysis of different countries experiences which have already passed the basic integration phase of telecommunication market. In the first part of the paper conditions of telecommunication in Poland and other countries in Europe are considered. In the second part development’s factors of information society are presented.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:136318

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1134 ; Advanced Information Technologies for Management

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

1 cze 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

8

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/175079

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji