Obiekt

Tytuł: Rola trójsektorowego podejścia w stymulowaniu rozwoju lokalnego na przykładzie produktów tradycyjnych

Tytuł odmienny:

The Role of Triple Partnership in the Stimulation of Local Developing on the Example of Traditional Products

Autor:

Borowska, Agnieszka

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 101, s. 27-37

Abstrakt:

Artykuł stanowi próbę omówienia roli sektora publicznego, szczególnie władz lokalnych, instytucji i lokalnych organizacji, w kreowaniu i rozwijaniu polskich produktów tradycyjnych. Autorka przeanalizowała znaczenie programu Leader (PPL+) w Polsce i wskazała, że ta inicjatywa jest skuteczną metodą zaangażowania lokalnych społeczności w proces współdecydowania w zakresie kierunków wdrażania koncepcji rozwoju w gminach wiejskich. Być może ta inicjatywa jest ważną drogą w kierunku rewitalizacji i transformacji polskiej wsi.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:120866

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 101 ; Dylematy rozwoju lokalnego i regionalnego na początku XXI wieku

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

13 kwi 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

36

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/159140

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji