Struktura obiektu
Tytuł:

Przemysł paszowy w Polsce i determinanty jego rozwoju

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Fodder Industry in Poland and Determinants of Its Development

Autor:

Kapusta, Franciszek

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Technologia (12); 2007; nr 1172, s. 28-38

Abstrakt:

Intense animal production requires the use of condensed fodder in feeding animals, including high protein content mixed fodders. These mixes are provided by the fodder industry. Some amount of mixes is produced by fanners. In production of mixes the following ingredients are used: cereals, seeds of legume plants, meals (fish and bone), and leftovers of food industry, mainly pellet of oil plants, bran, pulpe, myolasse, and yeast. Poland is not producing enough components for mixed fodders and is forced to import them, especially pellet, bran, and seeds of legume plants. Production of high value fodders, especially mixes, is determined mainly by demand for animal products and necessity to intensify its production.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2007

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2007; nr 1172 ; Technologia, vol. 12

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: