Struktura obiektu
Tytuł:

Aspekty technologiczne produkcji piwa a funkcjonowanie systemu zarządzania jakością w browarze

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Technological Aspects of Beer Production Versus Quality Management System : in a Brewery

Autor:

Wójcik, Agnieszka ; Lesiów, Tomasz

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Technologia (12); 2007; nr 1172, s. 80-102

Abstrakt:

The aim of the paper is to present functioning of the Quality Management System ISO 9001 in one of the leading breweries with an old tradition of brewing and modern technological background as well as to show quality improvement directions taking into account human factor as a main element influencing the quality. It has been proven that in the company the quality is created by processes, systems and mainly all workers, therefore activities in the range of improvements should comprise the humanistic sphere of company functioning. Skilled labour is an important link and factor in connecting the modern technology with properly working quality management system to satisfy all customer requirements and expectations concerning the final product.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2007

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2007; nr 1172 ; Technologia, vol. 12

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: