Object

Title: Właściwości fizyczno-chemiczne wód powierzchniowych zrekultywowanych terenów pogórniczych Tarnobrzeskiego Zagłębia Siarkowego

Title in english:

Physico-chemical properties of surface water of reclaimed post-mining areas of Tarnobrzeg Sulphur Basin

Creator:

Jadach, Robert

Description:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461, s. 87-96

Abstrakt:

W niniejszej pracy przedstawiono wyniki własnych badań właściwości fizyczno- chemicznych wód powierzchniowych zrekultywowanych terenów Tarnobrzeskiego Zagłębia Siarkowego oraz wskazano wstępną ocenę jakości materiału badawczego zebranego na terenie województwa podkarpackiego. Przeprowadzone badania wskazują II klasę jakości wód pod względem wybranych paramentów właściwości fizykochemicznych w próbkach wody pochodzących z rzeki Wisły oraz Jeziora Tarnobrzeskiego, które powstało po wyrobisku zlikwidowanej odkrywkowej kopalni siarki „Machów”. Uwzględniając charakterystykę badanego regionu, omówiono ważniejsze czynniki, które miały wpływ na rezultaty osiągniętych wyników w trakcie przeprowadzonych badań

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2016

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:36609

Language:

pol

Relation:

Wybrane zagadnienia z bioekonomii ; Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461

Rights:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Access Rights:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

License:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Object collections:

Last modified:

Jun 11, 2022

In our library since:

Mar 31, 2017

Number of object content hits:

1 179

Number of object content views in PDF format

1181

All available object's versions:

https://dbc.wroc.pl/publication/40297

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Similar

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information