Object

Title: Antyoksydanty, nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i ich wpływ na profil kwasów tłuszczowych oraz jakość jaj przepiórczych

Title in english:

Antioxidants, omega-3 polyunsaturated fatty acids and their influence on the fatty acid composition and quality of quails’ eggs

Creator:

Sobolewska Sylwia

Contributor:

Orda, Janusz. Promotor

Description:

W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej

Abstrakt:

Celem, przeprowadzonych na przepiórkach japońskich (Coturnix coturnix japonica), badań było uzyskanie jaj wzbogaconych w NNKT co-3 oraz zbadanie wpływu dodatku wytłoków z winogron, będących naturalnymi antyoksydantami, do paszy na profil kwasów tłuszczowych, cechy organoleptyczne i jakość jaj świeżych oraz po przechowywaniu przez 28 dni.

Publisher:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2018

Resource Type:

rozprawa doktorska

Language:

pol

Relation:

Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Rights Owner:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Location:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

This page uses 'cookies'. More information