Obiekt

Tytuł: Poprawa konkurencyjności regionu na przykładzie Macau

Tytuł odmienny:

Improvement of Competitiveness of the Region on the Example of Macau

Autor:

Adamczuk, Franciszek

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, s. 13-22

Abstrakt:

Artykuł dotyczy warunków poprawy konkurencyjności regionu w aspekcie międzynarodowym. Jako przykład wybrano Specjalny Region Administracyjny Macau (SAR) - specjalny obszar administracyjny Chińskiej Republiki Ludowej, jeden z nielicznych regionów Azji posiadający swoją specyfikę i wieloletnie doświadczenia rozwoju. Rozwój Macau jest niezwykle interesujący ze względu na swoje położenie i przyjętą strategię rozwoju regionu. Rozwój regionu powoduje szybki wzrost jego konkurencyjności, a doświadczenia można wykorzystać w innych częściach świata.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:119298

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150 ; Problemy regionalizmu

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

8 sty 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

37

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/157598

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji