Obiekt

Tytuł: Technologia produkcji kukurydzy i groszku konserwowego oraz funkcjonowanie systemu HACCP w wybranym zakładzie przetwórstwa owocowo-warzywnego

Tytuł odmienny:

The Technology of the Production of Maize and Peas for Canning and HACCP System in the Chosen Fruit and Vegetable Processing Plant

Autor:

Karczewska, Marzena ; Kwiecień, Beata ; Lesiów, Tomasz

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 92, s. 135-148

Abstrakt:

Celem pracy jest przedstawienie funkcjonowania systemu bezpieczeństwa żywności w warunkach procesu technologicznego wytwarzania kukurydzy i groszku konserwowego oraz jego oceny przez pracowników w wybranym zakładzie przetwórstwa owocowo-warzywnego. Omówiono potencjalne zagrożenia zdrowotne żywności, które mogą pojawić się na każdym etapie produkcji, przedstawiono wartość odżywczą i zdrowotną groszku i kukurydzy konserwowej oraz ich procesy technologiczne z uwzględnieniem różnic występujących pomiędzy nimi. Z przeprowadzonych w zakładzie ankiet wynika, że podstawą osiągnięcia dobrych jakościowo i bezpiecznych produktów są odpowiednio przeszkoleni pracownicy. Wskazano także na rolę zaangażowania i motywacji do pracy. Zaproponowano przedsięwzięcia mające na celu doskonalenie funkcjonowania Zakładu.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:121050

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 92 ; Nauki Inżynierskie i Technologie, vol. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

22 kwi 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

369

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/159324

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji