Obiekt

Tytuł: Właściwości fizyczno-chemiczne wód powierzchniowych zrekultywowanych terenów pogórniczych Tarnobrzeskiego Zagłębia Siarkowego

Tytuł odmienny:

Physico-chemical properties of surface water of reclaimed post-mining areas of Tarnobrzeg Sulphur Basin

Autor:

Jadach, Robert

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461, s. 87-96

Abstrakt:

W niniejszej pracy przedstawiono wyniki własnych badań właściwości fizyczno- chemicznych wód powierzchniowych zrekultywowanych terenów Tarnobrzeskiego Zagłębia Siarkowego oraz wskazano wstępną ocenę jakości materiału badawczego zebranego na terenie województwa podkarpackiego. Przeprowadzone badania wskazują II klasę jakości wód pod względem wybranych paramentów właściwości fizykochemicznych w próbkach wody pochodzących z rzeki Wisły oraz Jeziora Tarnobrzeskiego, które powstało po wyrobisku zlikwidowanej odkrywkowej kopalni siarki „Machów”. Uwzględniając charakterystykę badanego regionu, omówiono ważniejsze czynniki, które miały wpływ na rezultaty osiągniętych wyników w trakcie przeprowadzonych badań

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/pn.2016.461.08 ; oai:dbc.wroc.pl:36609

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461 ; Wybrane zagadnienia z bioekonomii

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2019-07-25

Data dodania obiektu:

2017-03-31

Liczba wyświetleń treści obiektu:

455

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

444

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/40297

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji