Obiekt

Tytuł: Korzyści wynikające z funkcjonowania spółek przemysłu cukierniczego na rynku giełdowym

Tytuł odmienny:

Benefits of the Functioning of Confectionary Industry Companies on a Share Market

Autor:

Szybiga, Krystyna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 399-404

Abstrakt:

Confectionary industry belongs to a dynamically developing market, and companies of this trade were privatised and sold in the first place to foreign investors. They also belong to capital market pioneers. Actually on Warsaw Stock Exchange (WSE) are three confectionary companies, namely: Jutrzenka, Mieszko and Wawel, which brands are well recognized on the market. Financial results are differentiated and closely combined with managers' skill. Capitalisation companies as a result of shares emission on WSE made investments and company development possible.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:137546

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

5 lip 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

15

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl/publication/176228

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji